Van Dal Installaties, uw specialist in pelletketels

U bent op zoek naar een alternatief voor de traditionele open haard of cv-ketel? Dan is een pelletketel een geschikte oplossing. Van Dal Installaties is de specialist in het installeren van pelletketels in Diessen en wijde omtrek.

Van Dal Installaties heeft zich sinds de oprichting in 1965 gespecialiseerd in loodgieterswerk. Destijds werden wij ingeschakeld voor het ambachtelijke loodgieterswerk. Wij hebben toen ook het riool- en waterleidingsysteem in Diessen en omgeving aangelegd. Tegenwoordig is onze functieomschrijving aanzienlijk uitgebreid. Wij zetten onze kennis al vele jaren in als installateur en onderhouder van cv-voorzieningen en verdiepen wij ons in de alternatieven voor de verwarming van gebouwen. Zo houden we ons bezig met de duurzame pelletketels.

Wat zijn pelletketels?

Een pelletketel is een kleine biomassaketel met houtpellets als brandstof. Deze pellets zijn hele kleine korrels van geperst afvalhout. De unieke eigenschap van de pelletketel is de hoge verbrandingswaarde van de brandstof. De pellets worden vanuit een pelletsilo naar de kachel getransporteerd, dit is een volautomatisch proces. Het enige dat nodig is om de pelletketel te laten stoken is door de silo bij te vullen wanneer deze leeg dreigt te raken. De pellets worden ontstoken door middel van een gloeiontsteking en ventilator, waarna de warmte wordt afgegeven via de cv-leidingen naar de radiatoren of vloerverwarming van uw huis.

Pelletketel als duurzame oplossing

De pelletketel kan rechtstreeks op een bestaand cv-systeem aangesloten worden. Afhankelijk van de grootte van de pelletketel en de grootte van het huis is het mogelijk om de pelletketel als hoofdverwarming te gebruiken. In de gevallen dat een pelletketel niet genoeg warmte kan produceren voor het hele huis bij lagere buitentemperaturen, is het ook mogelijk om deze als bijverwarming te gebruiken. Een kleine pelletketel kan namelijk prima zorg dragen voor de verwarming van een woning tijdens de lente-, zomer- en herfstmaanden. Zo stookt u bijna driekwart van een jaar zeer duurzaam en bespaart u ook nog eens op de aanschafkosten van de pelletketel.

Aanvraagformulier

Uw naam is niet/verkeerd ingevuld.

Ongeldige invoer

Uw telefoonnummer is niet/verkeerd ingevuld.

Uw Email is niet/verkeerd ingevuld.

Uw vraag is leeg

Invalid Input

Neem vrijblijvend contact met ons op

U kunt de pelletketel dus in verschillende situaties gebruiken als een goede oplossing voor de verwarming van uw woning of bedrijfskantoor. Natuurlijk is deze situatie persoonlijk en volledig afhankelijk van uw huidige cv-installatie, de grootte van uw gebouw en de mate van isolatie die hier aanwezig is. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die een pelletketel u kan bieden? Neem dan gerust contact met ons op, wij voorzien u graag van maatwerkadvies.

Samen met u kijken we graag mee naar de beste optie voor uw situatie. Bij Van Dal Installaties bent u aan het juiste adres als u kiest voor vakmanschap en kwaliteit.

Verwarming
Van Dal Installaties heeft diverse "topmerken" en wel NEFIT, ATAG, AWB en Daalderop.
Duurzame energie
Door te investeren in duurzame energie kunt u een positieve invloed uitoefenen op uw energieverbruik.
Sanitair
Om u van het juiste sanitair advies te kunnen voorzien, staan we graag voor u klaar!
Ambachtelijk
Voor ambachtelijk en/of technisch vakmanschap hebben wij de juiste mensen in huis.
  • Van Dal Installaties
  • Beekseweg 12
  • 5087 KB Diessen
  • Tel: 013 504 15 58
  • Gsm: 06 53 287 959
  • E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • I. www.vandalinstallaties.nl
Copyright © vandalinstallaties.nl
Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites
Kenteq erkend leerbedrijf
Lid van Techniek Nederland