Pelletketels

Bent u op zoek naar milieuvriendelijke manieren om uw huis te verwarmen en wilt u af van gas of andere fossiele brandstoffen? Misschien is een pelletketel (een pelletkachel met cv-aansluiting) dan wat voor u. Deze moderne kachel verwarmt uw woning met pellets van hout of ander plantaardig materiaal net zoals een cv-ketel dat doet.

De pelletketel: een milieuvriendelijke toepassing

Naast het stoken op gas, is stoken op houtpellets de afgelopen jaren in bekendheid gestegen. Inmiddels is het ook mogelijk om de cv-ketel op deze geperste houtkorrels te stoken. Dit heeft een aantal voordelen ten opzichte van een op gasgestookte cv-ketel. Zo is de CO2-uitstoot grotendeels neutraal bij het stoken van hout en is vergelijkbaar met het CO2-niveau dat een boom tijdens zijn leven opneemt. Naast de CO2-uitstoot is ook de uitstoot van andere afvalstoffen minimaal.

Hoe werkt de pelletketel?

Het basisprincipe van een pelletketel is hetzelfde als dat van een klassieke houtkachel. De pelletketel heeft een ingebouwd reservoir voor de pellets. Deze worden automatisch uit het reservoir naar de kachel geleid. Met behulp van een gloeispiraal worden de pellets ontstoken. Uiteraard komt er ook rook vrij bij deze verbranding, die kan via een speciaal ventilatiesysteem het huis verlaten. In het geval van een pelletketel met cv-ketel wordt de warmte naar het verwarmingssysteem geleid. Dankzij de ingebouwde techniek komt er bij het brandstoftransport, de verbranding en rookafvoer geen menselijk handelen kijken. Ook dooft of ontbrandt de kachel automatisch. Alleen de as die overblijft moet vaak handmatig worden verwijderd.

Een milieuvriendelijke combinatie

Deze vorm van ketels kan ook in samenwerking met andere duurzame onderdelen in huis worden gecombineerd. Bijvoorbeeld met een zonneboiler, warmtepompen of een energieverwekker op basis van winderenergie. Verder is de aanschaf van een pelletketel in veel gevallen voorzien van een door de overheid beschikbaar gestelde subsidie. Vanaf 21 maart 2019 tot 2021 geldt namelijk ook een Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) vanaf minimaal € 1.250,- euro op de aanleg van pelletkachels- en ketels.

Op zoek naar advies?

Het is belangrijk om bij de aanschaf van een pelletketel goed te weten waar u aan begint. Bij Van Dal Installaties staan we u graag ter woord en geven we u advies alvorens u uw keuze maakt. Ook voor de aanleg van een nieuw verwarmingssysteem kunt u volledig op ons vertrouwen.

Van Dal Installaties levert maatwerk

Bent u van plan om een nieuwe installatie aan te schaffen of heeft u onze hulp of advies nodig voor problemen met of vragen over uw bestaande installatie? De specialisten van Van Dal Installaties staan voor u klaar. Wij zijn actief in Baarschot, Biest-Houtakker, Diessen, Esbeek, Haghorst en Hilvarenbeek. U bent bij ons verzekerd van hoge kwaliteit maatwerk en een persoonlijke benadering. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze producten en service.
  • Van Dal Installaties
  • Beekseweg 12
  • 5087 KB Diessen
  • Tel: 013 504 15 58
  • Gsm: 06 53 287 959
  • E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • I. www.vandalinstallaties.nl
Copyright © vandalinstallaties.nl
Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites
Kenteq erkend leerbedrijf
Lid van Techniek Nederland