Luchtwaterpompen

Luchtwaterpompen zijn eigenlijk een hybride oplossing voor de cv-ketel. Een luchtwaterpomp is een warmtepomp die deels op water en deels op (buiten)lucht werkt. Deze duurzame oplossing draagt bij aan een schoner milieu en is een oplossing op de oude cv-ketel die op gas gestookt wordt. Nu er plannen zijn om in Nederland het gasverbruik te verminderen, vinden dit soort groene oplossingen hun weg naar de woning. Lees hier meer over de luchtwaterpomp en hoe Van Dal Installaties u kan helpen met de installatie of het advies voor het gebruik van de pomp.

Hoe werkt een luchtwaterpomp?

De luchtwaterpomp is eigenlijk een verlengde van de warmtepomp. Een reguliere warmtepomp warmt water op vanuit de grond en verspreidt dit door het huis. Dit water kan gebruikt worden als was- en kookwater, maar ook als verwarming. Bij een luchtwaterpomp wordt de energie direct uit de lucht gehaald en opgepompt tot een hoge(re) temperatuur. Een luchtwaterpomp is een prima alternatief voor de cv-ketel om uw woning te verwarmen. Alleen in de winter kan het voorkomen dat het rendement van een luchtwaterpomp vermindert. Toch is dit rendement nog genoeg om de woning op een juiste en comfortabele temperatuur te verwarmen.

Wanneer kiezen voor een luchtwaterpomp?

Cv-ketels gaan maximaal vijftien jaar mee. Hierna treedt er een verhoogd risico op eventuele lekkages op. Tijd voor een nieuwe cv-ketel. Of toch niet? Met de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van duurzaam bouwen en het gebruiken van duurzame energiebronnen blijkt de op gasgestookte cv-ketel in de toekomst mogelijk zijn rol te verliezen. Steeds vaker kiezen gemeentes ervoor om nieuwe woonwijken niet meer op aardgas aan te sluiten. Houd hier ook rekening mee als u een nieuwe vorm van verwarming wilt aanschaffen. Mogelijk is ook uw wijk of woning binnen een paar jaar aan de beurt. Een luchtwaterpomp kan dan een interessante vervanging van de cv-ketel zijn. Tevens bespaart u met een luchtwaterpomp enkele honderden euro’s, waardoor u de kosten relatief snel hebt terugverdiend.

Hulp en advies bij het installeren

Het valt aan te raden om uw nieuwe verwarming door een professional te laten installeren. Zo ook de luchtwarmtepomp. Toch is het een klusje dat niet gemakkelijk zelf uit te voeren is. Het luistert nauw om alle leidingen correct aan te leggen en een luchtwaterpomp juist aan te sluiten. Gelukkig staat Van Dal Installaties in de regio van Hilvarenbeek bekend om zijn uitstekende service. Twijfel dus niet en laat u op tijd informeren over de mogelijkheden, zodat u er deze winter nog warmpjes bij kunt zitten op een milieuvriendelijke manier. Contact opnemen met Van Dal Installaties gaat al gemakkelijk door ons contactformulier in te vullen of door te bellen met 013 504 15 58 (Tel) of 06 53 287 959 (Mobiel).
Verwarming
Van Dal Installaties heeft diverse "topmerken" en wel NEFIT, ATAG, AWB en Daalderop.
Duurzame energie
Door te investeren in duurzame energie kunt u een positieve invloed uitoefenen op uw energieverbruik.
Sanitair
Om u van het juiste sanitair advies te kunnen voorzien, staan we graag voor u klaar!
Ambachtelijk
Voor ambachtelijk en/of technisch vakmanschap hebben wij de juiste mensen in huis.
  • Van Dal Installaties
  • Beekseweg 12
  • 5087 KB Diessen
  • Tel: 013 504 15 58
  • Gsm: 06 53 287 959
  • E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • I. www.vandalinstallaties.nl
Copyright © vandalinstallaties.nl
Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites